Noutati
Foto
Sablari
Sudura Argon

Executam sudura in argon pentru radiatoare auto/moto, intercoolere, radiatoare aer-conditionat. La sudarea materialelor rezistente la coroziune, ca de exemplu a otelurilor inoxidabile, aluminiu,etc, zonele din imediata apropiere a rostului se încalzesc si sunt oxidate de catre oxigenul din aer si prin urmare nu mai au rezistenta la coroziune initiala.
Prin sablare, polizare,periere sau baituire pelicula oxidica, numita si colorare superficiala, este îndepartata si se restabileste rezistenta la coroziune.
O alta posibilitate este împiedicarea aparitiei peliculei oxidice si prin urmare a acestei colorari superficiale. Prin utilizarea asa numitor "gaze de formare" se îndeparteaza oxigenul din aer de zona fierbinte de sudare împiedicându-se oxidarea. În functie de material si de tipul de gaz utilizat prin aceasta protectie gazoasa poate fi influentata si geometria radacinii sudurii.
La utilizarea asa-ziselor materiale reactive cum ar fi titanul sau tantalul nu este suficienta numai protectia zonei radacinii ci este obligatorie protectia eficienta a suprafetei sudurii fata de actiunea oxigenului din aer.
Protectia gazoasa ar trebui sa fie eficienta pâna la o temperatura de circa 200°C. Unul dintre cele mai folosite gaze de formare folosite este argonul.

 Argonul este un gaz inert, un gaz care nu este reactiv. Se foloseste la oteluri austenitice Cr-Ni, oteluri austenitoferitice (oteluti duplex),oteluri feritice cu crom, materiale sensibile fata de gaze (titan, zirconiu, molibden), materiale sensibile fata de hidrogen (oteluri de granulatie fina si rezistenta înalta, cupru si aliaje de cupru, aluminiu si aliaje de aluminiu, precum si alte metale neferoase).